Teollisuuden äänieristys ja -vaimennus

Henkilö kuvan etualalla pitää käsissään kuulosuojaimia, taustalla näkyy tehdaskalustoa.

Teollinen äänieristys: miten vähentää melutasoa

Meluisilla työskentelyalueilla ilmaääneneristystekniikoilla voidaan täydentää äänenvaimennusta. Massa-jousi-massa-periaatetta käyttävillä ääntä eristävillä rakenteilla tai koteloinneilla voidaan vähentää prosessien melupäästöjä ympäristöön. Tämä on tärkeää erityisesti kaupunkialueilla.

Monissa teollisuuslaitteistoissa kuljetetaan korkeassa paineessa nopeasti liikkuvaa ja usein pyörteistä ainetta, mikä voi aiheuttaa korkeita melutasoja. Teollisuuden ääneneristyksellä on siis kaksi päätehtävää – suojella lähellä työskentelevää henkilöstöä ja vähentää lähiympäristön taustamelua varsinkin kaupunkialueella.

ISOVERin mineraalivillatuotteiden korkean ilmanvirtausvastuksen ja huokoisuuden ansiosta ne vaimentavat ääntä tehokkaasti. Erinomainen suorituskyky saavutetaan kevyellä ja avoimella kuiturakenteella.

 

Teollisuuden äänenvaimennus -kaavio

Tiesitkö…?

Erikoispäällysteitä, kuten mustaa lasikuitua ja lasikangasta, on saatavana myös pyynnöstä, jos tarvitset vielä suurempaa äänenvaimennusta ja mekaanista vakautta.

Tehokkaat äänieristysratkaisut

ISOVERin mineraalivillatuotteiden äänenvaimennuskyky on erinomainen: ne absorboivat jopa 95 % tiettyjen taajuuksien äänienergiasta. ISOVER-tuotteiden äänenvaimennusominaisuudet (jotka merkitään absorptiokertoimella α) löytyvät tuotteiden teknisistä tiedoista. ULTIMATE U TECH -tuotteilla nämä α-arvot voidaan saavuttaa jopa 50 % kevyemmillä ratkaisuilla kuin perinteisillä kivivillatuotteilla, varsinkin korkeissa lämpötiloissa, joita esiintyy esim. pakokaasu- ja rikinpoistolaitteissa. Tuotteet ovat saatavissa myös useilla eri päällysteillä, esimerkiksi lasihuovilla tai -kankailla.

Mineraalivillallemme on tunnusomaista:

 

  • korkea vaimennustaso ilman ominaisvirtausvastusta (enintään >100 kPas/m2)

  • tasainen huokoisuus (93-99%)

  • matala dynaaminen sitkeys

  • matala kimmomoduuli

 

ISOVERin mineraalivillatuotteiden ominaisuudet johtavat korkeisiin äänenvaimennustasoihin, jotka ovat paljon parempia verrattuna muihin äänieristysmateriaaleihin, kuten vaahtomuoviin.

 

ULTIMATE KIVIVILLA
24 - 30 (kg/m³): ≥ 13 30 - 50 (kg/m³): ≥ 5
40 - 50 (kg/m³): ≥ 30 70 (kg/m³): ≥ 18
60 - 70 (kg/m³): ≥ 48 100 (kg/m³): ≥ 25
80 -100 (kg/m³): ≥ 70 120 (kg/m³): ≥ 35

Air flow resistance (DIN EN 29053) kPa×s/m²