Ilmastonmuutoksen hillintä

Kahtia jaettu pala maata: Vasemmalla vihreää, oikealla saastunutta ja kuumaa.

Energiansäästö: Innovatiiviset ratkaisut

Rakennetulla ympäristöllä on yksi isoimmista osuuksista maailmanlaajuisesta resurssien käytöstä ja päästöistä. Jos tähän lisätään valtava määrä teollisten prosessien kuluttamaa energiaa, on selvää, että tehokkailla eristysjärjestelmillä on tärkeä rooli energiahukan vähentämisessä ja ympäristövaikutusten pienentämisessä.

Energiaa kuluttavien järjestelmien ja prosessien eristäminen tehokkailla teknisillä eristysratkaisuilla on yksi kustannustehokkaimmista tavoista vähentää lämpöhäviötä ja parantaa energiatehokkuutta.

Yli 70 vuoden ajan ISOVER on hyödyntänyt viimeisintä teknologiaa saavuttaakseen korkean lämpötehokkuuden, jonka avulla pystytään vähentämään energiahukkaa kevyillä, nopeasti ja helposti asennettavilla ratkaisuilla. Laaja valikoima ISOVER-lasivillaa, kivivillaa ja ULTIMATE™-mineraalivillaratkaisuja tarjoavat joustavuuden optimaalisen energiatehokkuuden saavuttamiseksi, jopa korkean lämpötilan laitteissa.

Energiatehokkuuden kautta hiilipäästöjen vähentämiseen

Tyypillinen ISOVER-lasivillatuote voi käyttöikänsä (yleensä 50 vuoden) aikana säästää jopa 300-kertaisesti sen elinkaaren aikana syntyvät CO2-päästöt ja tuotannossa käytetyn energian. Useimmissa sovelluksissa energiatase muuttuu positiiviseksi jo muutaman kuukauden jälkeen asennuksesta.

Teemme tehtaillamme jatkuvaa työtä energiatehokkuuden parantamiseksi ja CO2-päästöjen vähentämiseksi mittaamisen, seurannan ja moninaisten toimenpiteiden avulla. Saint-Gobain -konserni on sitoutunut hiilineutraaliuuteen toiminnassaan globaalisti vuoteen 2050 mennessä ja Suomessa ja Pohjoismaissa jo vuonna 2035. Tämä tarkoittaa yhä vähäpäästöisempien tuotteiden ja ratkaisujen kehittämistä asiakkaillemme esimerkiksi uusiutuvien energiamuotojen, kierrätyksen, kiertotalouden ja uuden teknologian avulla.

Vähäpäästöiset kuljetukset

Logistiikka, tuotteiden varastointi ja kuljetukset aiheuttavat myös hiilipäästöjä. Modernin vähäpäästöisiä polttoaineita käyttävän kuljetuskaluston lisäksi logistiikan päästöä voidaan pienentää mm.

  1. Hyödyntämällä lasivillan puristuvuutta ja palautumiskykyä, tuotteita voidaan pakata jopa 10 kertaa pienemmän tilavuuden puristepakkauksiin.

  2. Valmistamalla tuotteet paikallisissa tuotantolaitoksissa - lähellä loppukäyttäjää.

Kaikki tuotteemme on pakattu käyttämällä erityistä tekniikkaa, jonka avulla varmistetaan suurin mahdollinen puristus ja pienin tilavuus. Tämä tekee tuotteista helpompia käsitellä ja kuljettaa. Puristepakkaukset säästävät tilaa varastoinnissa ja myös kuljetuksissa, kun yhteen rekkaan mahtuu enemmän lastia.

Paikallinen valmistus lyhentää kuljetusmatkoja, toimitusaikaa ja myös kuljetuskustannuksia.

 

Mitä hyötyä on eristeen puristamisella rulliksi?


Esimerkki Ultimate™ -matoista laivateollisuudessa

Tiheydeltään 24 kg/m3 ja 50:mm paksujen rullien käyttäminen levyeristeiden sijaan mahdollistaa 75% enemmän neliömetrejä per lava ja kuorma-auto. Kuljetuskustannukset neliömetriä kohti ovat siis 42% pienemmät. Jakeluun varattua tilaa on 42% vähemmän ja kuormalavan lastaukseen ja tuotteiden kantamiseen tarvitaan 1,7 kertaa vähemmän resursseja.

 

Ota yhteyttä paikalliseen edustajaamme

Mikäli et löytänyt vastausta sivustoltamme, kysy rohkeasti lisää asiantuntijoiltamme!