Ilmanvaihtokanavien eristäminen

Parasta ääneneristyskykyä ilmanvaihtoon

Jatkuva melu aiheuttaa monille meistä ahdistusta ja lisää keskittymisvaikeuksia. Häiritsevää melua voi aiheuttaa myös huonosti eristetty ilmanvaihtojärjestelmä – siksi onkin tärkeää millainen eriste ilmanvaihtokanavien ja niiden äänenvaimentimiin valitaan. Käytetyimmät ilmanvaihtokanavien eristeet ovat mineraalivilla ja polyesteri. Näistä mineraalivilla on ääneneristysominaisuuksiltaan täysin omaa luokkaansa. 

Ilmanvaihtokanavien ääneneristys

Eristä ilmanvaihtokanavat mahdollisimman tehokkaasti

Mineraalivillan moninkertaisesti paremmat äänenvaimennusarvot perustuvat sen korkeaan ilmapitoisuuteen. Mineraalivillan äänenvaimennus sijoittuu asteikolle 250-4000 Hz, kun taas polyesterin vastaava luku on vain 63-125 Hz. Tämän lisäksi ISOVER Cleantec Slab lasivillalevylle on myönnetty paloluokka A2, s1-d0, kun taas polyesterin paloluokka on parhaimmillaankin B.

ISOVER CLEANTEC -levyt on kehitetty ilmanvaihtokanavien sisäpuoliseen lämpö- ja kondenssieristämiseen sekä äänenvaimennukseen. Lasikuitukankaalla päällystetyt lasivillalevyt ovat mekaanisesti lujia ja kestävät nailonharjanuohouksen. Tuotteen keveys mahdollistaa suurtenkin sisäpuolisesti eristettyjen kanavien valmistuksen ja sopii käyttökohteisiin, joissa eristemateriaalilta edellytetään hyvää kulutuskestävyyttä ja helppoa huollettavuutta.

IV-lämmöneristyksissä tuotteen tehokkuusluokitus on PREMIUM PLUS -luokan mukainen.

Älä anna harhaluulon ohjata eristevalintaa – luota tutkittuun tietoon

Selkeästi tehokkaamman mineraalivillaeristeen sijaan ilmanvaihtokanavia ja äänenvaimentimia eristetään usein huomattavasti heikommin eristävällä polyesterillä. Syyksi tähän on osoittautunut vuosikymmenten takaa kotoisin oleva virheellinen luulo mineraalivillasta haitallisten kuitujen levittäjänä. 

2020-luvun ISOVER-lasivilla on vuosikymmenten kunnianhimoisen tuotekehityksen tulos. Käyttökohteisiinsa huolellisesti suunnitelluissa eristeissä lasivillan ylivertaiset eristysominaisuudet puhuvat puolestaan. Ilmanvaihtokanavien eriste ISOVER Cleantec on samanaikaisesti niin lämmön-, äänen- kuin kondenssieristekin. Lasikuitukankaalla päällystetystä tuotteesta ei irtoa kuituja ilmanvaihtoon.  

Lasivillakuidut eivät myöskään ole hengitettynäkään ihmiselle vaarallisia. Tästä osoituksena kaikille ISOVER-eristeille on myönnetty EUCEB-sertifikaatti, joka kertoo, että tuotteissa käytetty kuitu on bioliukoista eli hajoaa ihmiskehossa sinne jouduttuaan. 
 

Tutkittua tietoa

Aiheesta voit lukea lisää ISOVER Cleantec -tuotteelle tehdystä eroosio- ja hiukkaspäästötestistä. 

Mineraalivillan edut IV-eristyksessä:

Moninkertainen ääneneristysteho polyesteriin verrattuna

Paloluokka A2, s1-d0

Tutkitusti turvallinen